KazaloCalendarPomoč pogostih vprašanjIščiSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava
welcome,
on board! forum diamond sea ali DS na katerem se nahajate, je forum o titaniku. dogajanje je postavljeno v leto 1912, ki ga je zaznamovala plovba te slavne ladje. registrirate se lahko kot potnik v prvem, drugem ali tretjem razredu ter kot osebje na ladji: vsi liki so popisani v cannonih, ki so obvezni. forum ni cenzuriran.
------

chatter,------

bosses,
------
credits,
torej, celoten forum diamond sea je last admink. idejo zanj je dobila angelique, prav tako so njene slike, kode in besedila v widgetsih in podforumskih. če karkoli od naštetega vzamete brez njenega dovoljenja bo poskrbela da boste kaznovani. header in preostala grafika je prišla izpod camillinih rok, prav tako je ona naredila ranke. charllotina je zasnova, prav tako ona in george imata ogromno zaslugo za odpiranje tem in izboljšanje foruma, prav tako sta obadva pomagala pri zadevah z obrazci in kodami-da ne omenjamo iskanja slik. vse štiri adminke si lastijo originalno idejo foruma, ki so jo s skupnimi močmi obdelale iz izpilile. verjemite, jezne bomo, če karkoli vzamete brez našim dovoljenjem.
------
happenings,
dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo. dogodki na forumu, se bo dopolnilo, ko pridejo.
------

Share| .

block deck

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down
AvtorSporočilo
charlotte matthis

charlotte matthis
Admin
prispevki : 601
pridružen : 25/06/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: block deck Ned Jul 07, 2013 10:57 am

Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://1912.slovenianforum.com
rose knightley

rose knightley
1st class
1st class
prispevki : 31
pridružen : 10/07/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Sre Jul 10, 2013 6:42 pm


tag; george kinghtley

Spet je segla v roko neznancu in se prijazno nasmehnila že stotič v tistem dnevu. Odkar je prestopila prag Titanika, je bila oblegana s uglednimi možmi, ki so se ji predstavljali in kramljali o raznih poslih ter njihovimi ženami, ki so brezbrižno opravljale ostale soptonice. Brata in sestro je izgubila takoj, ko je odšla iz sobe v kateri so bili nameščeni. Bila je hvaležna očetu, da sta z mamo otrokom priskrbela to potovanje in jim dala novo priložnost v Ameriki. Kljub vsemu se mora na veliko stvari še navaditi, naprimer te trapaste korzete, ki jih mora nositi kot predstavnica prvega razreda. Ko je končno prišla iz gneče ljudi, ki so se gnetli da bi jo spoznali, je stopila do začetka palube. Na rokah je imela nadete bele rokavice, kot je bilo pričakovano od ugledne gospodične, ki jo je sedaj predstavljala. Roke je položila na ograjo ter se rahlo naslonila čez, ko je zaslišala opozorilo, znanega glasu, ki je pripadal njenemu bratu. Obrnila se je in govorila z neko prefinjenostjo, »Veš, če me za pet minut pustiš samo, ne bo nič hudega, ne bom te povedala mami in očetu«.Čeprav tega nista povedala naglas, je vedela, da sta mu naročila naj pazi nanjo in na mlajšo sestro. Ni razumela zakaj, saj je bila Rose popolnoma samostojna že kakšna tri leta. »In če mi boš ves čas takole sledil po ladiji imam občutek, da bom prekočila to ograjo,« se je malce pošalila, na obrazu pa se ji je prikazal prisrčen nasmešek.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
george knightley

george knightley
1st class
1st class
prispevki : 1100
pridružen : 28/06/2013
razred : prvi

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Sre Jul 10, 2013 10:43 pm


this is for dearest rose.
počasi se je spravljal v kakšen bolj zaseben prostor - kot primer vzamimo knjižnico. ta je bila ponavadi do polovice prazna, le kje v kotih je videl večinoma ženske, ki so klepetale o tej in oni knjigi. nekajkrat je lahko celo slišal, da so se po tihem pogovarjale o njem, a se jim je sam le nasmehnil in s počasnimi, brezskrbnimi koraki odšel iz prostora. če so ga ljudje tako opazovali, se je počutil samo še preveč opaznega. in ne, to ni bilo opazovanje, prej buljenje. korakal je preko dolgih hodnikov in enega stopnišča, da se je končno znašel ob veličastnem vhodu na krov. še zadnjič si je pogladil lase, roke zataknil v žep, kjer je skrbno skrival cigarete z vžigalnikom in se z nasmejanim obrazom sprehodil mimo množice ljudi. že takoj je zagledal rjavolaso lepotico, če se tako izrazimo, natančneje njegovo sestro, rose. ''glej, da boš na dekleti pazil, george. odgovoren si zanju.'' v žepih je stisnil roke v pesti zaradi živčnosti in se podal k mladi dami. ''morda ne bi slonela tukaj ob robu.'' že sama narava ga je prepričevala, da se lahko dekletu kaj zgodi, sploh takšnemu, kot je bila njegova sestra. rahlo nerodna, kot on. vendar pustimo sedaj to. ''ne gre za starša, rose. gre se zate.'' zavzdihnil je in iz žepa počasi potegnil škatlico s cigareti, enega vzel v roke, si ga prižgal, iz majhne stvarce pa je že ušel majhen oblak dima. ''na tvojem mestu bi bil hvaležen, da bi bil brat tako zaščitniški.'' njegove besede so bile močne, izrazite, saj je mislil smrtno resno. nobenih nasmeškov, samo ravna črta na obrazu.


Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
rose knightley

rose knightley
1st class
1st class
prispevki : 31
pridružen : 10/07/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Sre Jul 10, 2013 11:12 pm


tag; george kinghtley

Ob Georgovih besedah je le zavila z očmi in globoko zavzdihnila, »George, nisem več stara pet let, zadnja tri leta živim sama.« ni govorila povezano vendar je naštevala dejstva. In kolikor je imela rada svojega brata, jo je njegovo zaščitniško obnašanje spravljalo ob živce.  Tako je bilo že od malega in bog ne daj, da bi si petletna Rosie opraskala koleno, to so doma obravnavali, kot da bi izgubila celotno nogo. »In ko smo že pri stvareh, kaj je za koga zdravo,« z desnico je razpihala oblaček dima, ki ga je spustila njegova cigareta, »to, definitivno ni na zdravi listi,« se je namrdnila. Če je že on njej tako pridigal o zdravju, njej ki tako ali tako živi zelo zdravo, bo tudi ona njemu namenila nekaj krepkih. Čeprav je tudi sama zopet zavzela kajenje, mu tega ni želela priznati, saj je vedela, da bi potem morala sedeti skozi neštete ure in poslušati, kako je to slabo zanjo, da si uničuje življenje in podobno. Rose ni razumela, zakaj je bil tak škandal, če so ženske kadile, toda če predstavnik močnejšega spola ni imel v ustih cigare ali pipe je bil reva. Zaradi želje, po provociranju svojega brata, je Rose malce privzidgnila svojo obleko in previdno stopila na prvo letvico ograje, da je pa vse bilo še bolj provokativno se je za dobro mero nagnila naprej, »Hej George, letim!« je zavpila, tako da se je kaj nekaj pogledov vprlo vanju. Možje, ki so očitno uživali v pogledu, so se smejali, ženske pa so seveda takoj začele opravljati, češ da se to ne spodobi za nekoga, ki je v prvem razredu.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
george knightley

george knightley
1st class
1st class
prispevki : 1100
pridružen : 28/06/2013
razred : prvi

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Sre Jul 10, 2013 11:28 pm


this is for dearest rose.
vidno je zavl z očmi in z roko naredil kretnjo, da samo govori. ''govoričiš, samo govoričiš. da bi pokazala kaj samostojnosti, pa ne gre tako dobro, kaj?'' ponovno je iz cigarete ušel majhen sivkast dim. eden za drugim, popolnoma navpično. ''srček, nisva govorila o tem, kaj je zdravo, sploh pa sam znam sprejemati odločitve o sebi.'' nekaj trenutkov je počakal in se ozrl naokoli, njegov pogled pa je obstal na enem izmed mnogih - nek moški ju je opazoval. no, ni opazoval njega, temveč njegovo sestro. se je spet s kom zapletla? ''..tega pa še sama nisi dokazala.'' je dokončal prejšnjo poved o odločitvah. ob njenem naslednjem dejanju jo je samo debelo pogledal in sam pri sebi po tihem zaklel. ''rose, kaj za vraga se greš? vsi te gledajo.'' sestra ga je prav rada spravljala ob živce, tega ne bi nikoli zanikal. pa čeprav jo je imel rad do lune in nazaj, si ni mogel pomagati, da je včasih ne bi sovražil. ''pri priči pridi dol, rosemarie dawn knightley.'' sovražil je trenutke, ko je moral izgovoriti njeno celotno ime. a je to govoril le takrat, ko je bil v trenutku šoka - in prav tokrat je zagotovo bil. ''vsi gledajo naravnost v naju. hočeš narediti družini sramoto? hočeš, da vsi vidijo, kakšna kmetica si?'' zadnjih besed ni obžaloval. morda je šel malo predaleč, a je užival ko je tako sikal vanjo. cigaret je pokadil do konca, ga zmečkal na tleh in ga vrgel v sosednji koš.


Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
rose knightley

rose knightley
1st class
1st class
prispevki : 31
pridružen : 10/07/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Sre Jul 10, 2013 11:44 pm


tag; george kinghtley

Z besedami o samostojnosti ji je stopil na živce in morala mu je zabrusiti nazaj, »Jaz da ne kažem samostojnosti?!« vedela je, da dela sceno a jo je popolnoma sprovociral »Jaz, ki sem pri devetnajstih imela maturo in top službo v državi, brez, da bi me mama in oče financirala? Jaz, ki za razliko od vaju s sestro, živim sama, na svoj račun?!« njen glas, ki je bil običajno miren in tih, je bil sedaj nabit z jezo in glasen. Bila sta prava atrakcija na palubi in marsikdo bi lahko pomisli, da je to kakšna predstava. Vedela je, da bo nastradala, saj to ni primerno obnašanje za damo prvega razreda, a v tem trenutku ji je bilo vseeno. Vseeno ji je bilo za ugled, kakršnega sta želela mama in oče dati njihovi družini. Že tako se ni marala pretvarjati in če ji bo George še naprej tako težil, je vedela, da bo zanalašč počela vse, da ga bo sprovocirala. »In če ti, George James Knightley, ki še vedno živiš na račun mamice in očka, lahko sprejemaš odločitve o sebi, jih lahko tudi jaz!« malo je mankalo, da mu nebi primazala mastne zaušnice, a je vseeno ga malce porinila nazaj. S tem je zaključila svojo sceno in ko je opazila množico, ki jo je opazovala jim je namenila rahel priklon.
Še vedno je stala na ograji ter roke ob bokih dvignila v horizontalno pozicijo, »george, temu se reče uživanje v življenju, lahko bi ga kdaj poskusil,« se je zasmejala. Resnično je občudovala vso pozornost, ki sta jo dobila. Predvsem pa to, kako je George izpadel, da ne more krotiti niti lastne sestre. Čeprav jo je včasih prestrašilo, ko jo je brat poklical s polnim imenom jo je v tem trenutku to neizmerno zabavalo »če te že tako moti, da sem tu, me pa spravi dol,« nastala situacija jo je vedno bolj nadajala z adrenalinom. »naj gledajo, imajo vsaj kaj za videti,« je dejala, medtem ko je precej očitno pomežiknila moškemu, ki mu je pripisala pozna dvajseta leta. Ker jo je George tako, neprijazno odpisal prej s pridigo o samostojnosti, ji je bil sedaj ugled družine na zadnjem mestu, »rajši sem kmetica, kot pa tvoja sestra.« pljunila mu je pred čevlje in v njenih očeh je bilo vidno da se ji gabi. Vedela je da so ga besede zabolele toda v tistem trenutku ji prav nič ni bilo žal.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
george knightley

george knightley
1st class
1st class
prispevki : 1100
pridružen : 28/06/2013
razred : prvi

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Čet Jul 11, 2013 12:25 am


this is for dearest rose.
''slučajno jaz nisem imel mature, sestrica? in ob tem sem moral gledati na vaju, vama pomagati v šoli, ker starša pač nista imela časa.'' nekako ni mogel verjeti, da mu je to govorila sestra. ni se zmenil za ljudi okoli njiju, čeprav je imel občutek, da ga vsi gledajo. samo njega in ne nje. no, upal je na obratno, ali sploh to, da ju raje nihče ne bi opazoval. ponovno si je prižgal nov cigaret, škatlico in vžigalnik pa tokrat zatlačil v notranji žep suknjiča. ob njenih bednih besedah je z desno roko iz ust potegnil cigaret in med govorjenjem roko držal pred seboj. ''malo spoštovanja, rosemarie! kaj meniš da si, če izdeluješ neke neumne cunje, ki razpadejo po tretji uporabi?!'' prav, pa naj vidi, da se tudi tih george rad razjezi. ali pa kar recimo: pobesni. ob njenem nesmiselnem priklonu se je obrnil proč, saj ga je bilo sram, da je sploh odšel do nje. bi pač padla v morje in tam crknila od mraza. pa kaj, saj mu je bilo že za vse vseeno. cigareto je spet vtaknil v usta in kadil naprej.
''ti bom dal uživanje v življenju, sem nismo prišli, da bi uživali, temveč zato, da naredimo tisto, kar želi oče.'' seveda, da si poiščejo partnerje. a je dvomil, da bo ona to storila, glede na to, kako otročje se je vedla vsakič znova. ali vsakič znova bolj otročje. ''prav.'' je nenazadnje rekel, jo primil okoli pasu, ter z močnim sunkom sestro postavil na trdna tla. ''seveda imajo kaj za videti. še posebej tebe, kako svojo rit nastavljaš in se vlečeš naokoli kot kakšna vlačuga!'' zavil je z očmi, ko pa je pred svojimi novimi čevlji neke priznane znamke videl belo packo.. njegovega izraza niti ne bi hoteli videti. ''raje kmetica kot moja sestra?'' začel je skoraj že kričati nanjo, če že ni kričal. saj niti sam ni vedel. pa naj ju drugi slišijo. vsaj pokazal bo, da je zrel in pripravljen na vse. primil jo je za zapestje in jo z močnim sunkom povlekel k vhodu, ki je vodil na krov. rahlo jo je potisnil ob steno in jo gledal naravnost v oči. ''se ti je zmešalo? z veseljem te pustim, da crkneš, rose, ampak nimam srca, da bi to naredil.'' njegov obraz je bil resen, čeprav bi jo sedaj najraje bratsko objel in ji razmršil lase.


Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
rose knightley

rose knightley
1st class
1st class
prispevki : 31
pridružen : 10/07/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Čet Jul 11, 2013 8:26 am


tag; george kinghtley

»Nikoli nisem prosila za tvojo pomoč.« bilo je res, vse v njejem življenju je moralo biti pod kontrolo. Zato je bila še toliko bolj hvaležna, ko jo je oče vpisal v boks, saj je lahko vso to frustracijo nekako spravila iz sebe. Ko je v usta si vtaknil nov čik, mu ga je Rose s silo iztrgala iz ust, ter ga vrgla preko ograje v morje. »Hm... mogoče si spregledal, vendar sem najboljša oblikovalka v državi in vrjetno tudi edina na tej ladji,« je dejala, kot da je bila to najbolj očitna stvar in po eni strani je bila. Bila je na naslovnici revije v novi zelandiji, prav tako pa so jo že mnogo prej vabili v druge firme. »In jaz, za razliko od tebe, vsaj počnem nekaj od česa imajo drugi korist.« tako jezna še nikoli ni bila nanj. V tem trenutku, bi mu najraje v priči vseh poslala metek skozi glavo. A je le jezno z nogo brcnila ob tla.
Ugh, kako zategnjen je znal biti njen brat, vedno natanko poslušati mamo in očeta. Rose je z levico kazala kar naj govori še tako naprej v tri krasne, saj njej ni bilo mar. »Oprosti, ampak se grem stavit, da bom prej imela resno zvezo kot ti, čeprav nisem tako zadrgnjena in se kdaj rada zabavam,« želela je in tudi bo, izpolnila očetovo željo, toda bolj ko jo bo George priganjal h temu, slabše bo. Tako je že od malega, če so jo pustili na miru, je z veseljem opravila neko stvar, ko se ji je zazdelo, toda bolj ko so ji tečnarili, bolj je odlašala. »Pomagajte mi, pomagajte!!« je začela kričati in kriliti z rokami ter nogami, ko jo je George na silo potegnil na tla. »Prav sem pa vlačuga,« je skomignila z rameni, nikoli se ni menila katero vrsto znamke so ji ljudje nalimali na hrbet, še posebaj ne njen brat, »te vsaj dobro zaslužijo toda to bi tako ali tako moral vedeti, glede na to, da so one edine s katerimi lahko spiš.« kotički njenih ustnic so se ukrivili v zloben nasmešek. Noge je kar vlekla za seboj, ko jo je George tako nemilostno vlekel po hodniku, nato pa je v hrbtu začutila skelečo bolečino, ko jo je potisnil ob steno, »Ne bom umrla če me za petnajst minut pustiš jebeno samo,« govorila je bolj potiho, vendar je še vseeno sikala. »Misliš, da si kaj boljši od mene? Nisi dragec, tudi ti si le del maminih in očetovih iger ter želje po bogastvu,« prijela ga je za rame in ga potisnila stran od sebe. Nejevoljno si je popravila korzet, ki jo je že tako preveč stiskal na vseh ne pravih mestih. Obraz se ji je zresnil in dvignila je glavo. Spet je bila gospodična prvega razreda.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
george knightley

george knightley
1st class
1st class
prispevki : 1100
pridružen : 28/06/2013
razred : prvi

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Čet Jul 11, 2013 1:20 pm


this is for dearest rose.
njene besede so se mu zdele le kot megla, zato je vse lepo preslišal in jo debelo pogledal, ko mu je cigaret sunkovito povlekla iz ust. ''najboljša oblikovalka v državi? na tvojem mestu se ne bi hvalil.'' od kod neki jo je prešinila zamisel, da bi se klicala za najboljšo v državi? ''rose, s teboj ne bom debatiral o poslih.'' enostaven odgovor, a najbolj primeren. zaakj bi se njegova sestra vtikovala v njegovo službo? bil je presenečen nad njenimi reakcijami, sploh tem, da je pljuvala, se obešala na ograjo, tolkla z nogo ob tla. najraje bi odšel nekam, ali se ugreznil v zemljo. in če bi ljudje še dolgo tako buljili vanju, bi jih tako nadrl, da ga celotno potovanje na ladji več ne bi nihče pogledal. a na srečo se jih je že večina obrnila proč, le nekaj radovednih, starih žensk ju je opazovalo. tem je pomignil z rokami, naj ne zijajo vanju, in seveda so ga ubogale. nič ne bi imel proti, le bi kakšni zlomil čeljust. saj niti ni vedel, kako noro je razmišljal. ''ne bi rekel. vsakič znova so te vsi pustili na cedilu. ne izbiraš prave. pa saj niti sama nisi resna, da bi koga imela do smrti. menjavaš jih kot igračke.'' naslonil se je na ograjo, ob tem pa stopil še za korak nazaj, proč od sestre. potegnil je novo cigareto, si jo prižgal, ta pa se je že nahajala ob robu ust. pihnil je vanjo in se sam pri sebi nasmehnil. ''en bi bila za igralko.'' zarežal se je ob njenih besedah in pogledal preko oceana, nekam daleč. ''dragica, z mano vsaj katera spi. večkrat enaka, in ji niti ne rabim plačevati. tebi pa mora vsak plačati, četudi si nesposobna v tem.'' naredil je nov oblaček dima in nekoliko prekrižal noge.
'''da ne boš umrla? saj nisi kakšna jasnovidka, da bi to vedela. nerodna si kot kaj, zato bi lahko hitro zgrmela v vodo pred nekaj minutami.'' ko ga je potisnila za korak nazaj, je guba na čelu izginila, usta pa je ukrivil v manjši nasmešek. ''kdo to pravi, rose? -razen tebe, seveda.'' popravil si je suknjič in roke zataknil v žep. ''in sploh, se ne obnašaj tako do mene, si slišala?'' s prsti se je dotaknil njene brade, ji dvignil glavo in jo pogledal v oči. ''okej?'' je še nenazadnje vprašal.


Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
rose knightley

rose knightley
1st class
1st class
prispevki : 31
pridružen : 10/07/2013
razred : 1st class

ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck Čet Jul 11, 2013 2:11 pm


tag; george kinghtley

Njegove besede so ji odmevale v glavi in zanjo so bile to besede predaje. »Če bi bil ti na mojem mestu se ne bi imel s čim hvaliti, ker ne znaš iskoristiti talenta.« je odvrnila. Vedela je, da sta z bratom vedno imela takšne spore, a tako velikega in javnega še ne. »seveda, da ne boš, ko pa veš da vem več o njih kot ti,« no to morda ni bilo popolnoma res, morda pa tudi. Saj na koncu koncev je bila ona uspešna oblikovalka, on pa le spremljevalec deklet. »Si morda pomislil, da sem jaz tista, ki pusti njih in ne obratno?« večino moških, s katerimi je bila, je motilo da je Rose kljub temu, da je bila vezana z njim, še vseeno hodila na zmenke z drugimi.  Rada je imela svojo svobodo, sedaj ko je bila še mlada in se nikakor ni imela namena vezati z nekom, samo zato, ker so to od nje pričakovali njeni starši. »In koliko punc si že ti imel v svojem življenju, gospod I-know-everything-about love?« je dejala zdolgočaseno. Ob še eni cigareti, ki si jo je vtaknil v usta je Rose le zavila z očmi, »Oprosti, toda jaz to počnem zaradi užitka ne zaradi denarja. In se grem stavit, da je v moji postelji pristalo več deklet kot v tvoji,« njene zadnje besede, so bile tiste, ki so ji starši zabičali naj jih nikoli več ne uporablja. Ozrioma naj ne uporablja katerihkoli besed, ki bi lahko namigovale na njeno drugačno spolno usmerjenost. Zato je še tako bolj uživala, ko je videla kako je George popolnoma pobesnel.
Sedaj že ni več vedela, ali je bil samo neumen ali se je le norčeval iz nje, »Vem da bom umrla nekega dne in tudi ti boš, toda do takrat bom živela po svojih pravilih in ne po nekem pravilniku obnašanja, ki sta ga določila naša starša,« je zopet zasikala. Popravila si je svoj klobuk, »oh ne skrbi, bom že poskrbela, da se v času potovanja ne bova več srečala, tako da tvoja skrb, do tega kako se bom obnašala do tebe sploh ni pomembna,« je dejala z nasmeškom nato pa se na petah obrnila, ter odšla v notranjost ladje.

FINISHED
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil


Sponsored content


ObjavljaNaslov sporočila: Re: block deck

Nazaj na vrh Go down

block deck

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 :: main part of the boat :: ---the deck;-